Om Radio Gaga

Radio Gaga er en norsk stripeserie laget av Øyvind «Flis» Sagåsen. Handlingen er satt til en lokal radiostasjon hvor sendingene sjelden går etter planen. Radioredaksjonen består av syv faste figurer med svært sterke og forskjellige personligheter. Karakteristisk for serien er også det store antallet eksentriske bifigurer som dukker opp på stasjonen eller i privatlivet til hovedkarakterene.

Radio Gaga stripe 2897
Radio Gaga stripe 2897

Den spede spiren til Radio Gaga ble sådd i 2001. Leserne fikk først stifte bekjentskap med de seks hovedkarakterene i bladet Bizarro, som ble utgitt av Egmont Serieforlaget. Da dette ble lagt ned, gikk serien over i bladet Ernie, for til slutt å ende opp i Pondus. I tillegg til å nå flere hundre tusen lesere gjennom Pondus, har serien også fått innpass i en lang rekke aviser og tidsskrifter, inkludert Aftenposten, Dagbladet, Nordlys og mange flere. I 2019 flyttet Radio Gaga ut av Pondus og over i sitt helt egne blad, som ble utgitt frem til slutten av 2022. Radio Gaga stakk av med Pondusprisen i 2011 og Sproingprisen i 2018.

Om Flis

Øyvind Sagåsen, som han egentlig heter, ble født i industribyen Odda i 1969. Etter en tur innom skiftarbeid på Smelteverket, tok han i 1989 tusjpennen fatt og begynte å rable ned vittigheter. Snart var han å finne i mange av landets aviser og tidsskrifter, hvor han fortsatt får boltre seg den dag i dag.

Mer om Øyvind i Store Norske Leksikon.

Nettside med Øyvinds andre prosjekter.

Øyvind Sagåsen alias Flis
Øyvind Sagåsen