Kategorier
Nyheter

Siste Radio Gaga-stripe er laget!

Radio Gaga skal ikke lenger lages i stripeformat, men serien er ikke død.

Radio Gaga ble unnfanget i 2001, og har siden starten blitt laget i avisstripeformat. I dette formatet har serien fått utfolde seg i noen av landets største aviser og blader, og fra 2019, også i eget blad. Men nå er det kroken på døra for Radio Gaga som avisstripe. Siste nummer av Radio Gaga-bladet er i skrivende stund plassert i bladhyllene, og vil være i salg ut 2022. Fra januar 2023 vil serien heller ikke være å finne i Aftenposten, hvor den har hatt fast plass i 22 år!

Radio Gaga 8 2022
Verdens siste Radio Gaga-blad.

Serien Radio Gaga er imidlertid ikke helt død. Det er planlagt to album i 2023. Disse vil ha nye, lengre historier, men altså ikke i stripeformat. Det kommer også en bok i 2023, hvor alle stripene fra 2022 er samlet.

Slik ble leserne informert via Gagas Facebooksider, da avslutningen var et faktum:

Kjære Radio Gaga-lesere

Da var siste dagsstripe av Radio Gaga tegnet, fargelagt og levert til forlaget. På tross av fenomenal innsats av bidragsytere og forlag for å lage et knallsterkt tegneserieblad, som ble kåret til landets beste serieblad av Empirix da det så dagens lys, var ikke marginene på vår side. Dermed vandrer Radio Gaga-bladet til de evige jaktmarker og plasserer seg rundt leirbålet sammen med de som vandret før. Siste nummer er sterkt preget av jul, og kommer i bladhyllene midt i november.

Merkelige tider… I trettitre år har jeg hatt deadlineambolten dinglende i en tynn hyssing over hodet på daglig basis. Å lage en avisstripe er en helt spesiell øvelse som styrer mye av hverdagen og er et konstant jag. Uansett dagsform og hendelser i verden rundt deg, må det en ny stripe ned på papiret. Helst en morsom en, men i det minste noenlunde interessant. Det er veldig rart å ikke lenger kjenne det presset.

Å lage dagsstriper er jo også enormt tidkrevende. Tid som nå er frigjort til å gjøre nye, spennende prosjekter. Dette gleder jeg meg veldig til, og notatblokka begynner allerede å fylles med nye idéer, i tillegg til dem som allerede står der og som jeg ikke hadde tid til før nå.

Siste ord i sagaen om gjengen i verdens fjerneste nærradio er imidlertid ikke sagt. Ambisjonene er å komme med et par nye sprell fra Gagagjengen utover 2023. Dette blir nok mest sannsynlig ikke dagsstriper, men lengre historier.

Det er mange som skal takkes for at Radio Gaga har fått boltre seg i eteren siden 2001. Altså i 21 år!! Djisus…

Først og fremst: Takk til dere som har lest Radio Gaga! Uansett om du er en som snublet over serien i avisene eller er en av de mange blodfansene som har støttet serien aktivt siden den begynte: Det er kun på grunn av dere at jeg driver med dette!

Takk til Tormod, Tonje, Kathrine, Grethe, Stein, Kjell, Miriam og alle på Egmont, som ga serien innpass fra første stripe, og som siden 2019 har gjort en vanvittig innsats for at det nye Radio Gaga-bladet skulle klare seg i et stadig vanskeligere bladmarked.

En varm takk til alle bidragsyterne til Radio Gaga-bladet. Det har vært en sann fornøyelse å å lese det dere har levert. Fine folk!

Takk til kollegaer for støtte og oppmuntring. Spesielt takk til Frode Øverli, som i tillegg til å strø om seg med godord om serien, også lot meg være med i Pondusbladet i mange år 🙂

Takk til Aftenposten, som har satset på serien siden den ble unnfanget og ga den en scene i landets største avis.

Og ikke minst: Takk til familie og venner. Å leve med en som er på dagsstripekjøret er nok ikke alltid like enkelt, men allikevel har det aldri skortet på støtte og omtanke.

Flis

Fra Radio Gagas Facebooksider

Ett svar til “Siste Radio Gaga-stripe er laget!”